top of page

Sara Sánchez Bolorino

Si he de tenir una etiqueta, no tindré només una: Ratona de biblioteca, viatjera, futbolista i amant de la festa!

WhatsApp Image 2020-12-21 at 22.51.48.jp
Sara: Equipo

Descripció personal

Hola a totes!
El meu nom és Sara i tinc 21 anys. Estic cursant el tercer any d'educació social a la Universitat de Vic i no sé com he arribar aquí! El meu objectiu acadèmic i professional és ser graduada en psicologia, però la vida va decicir que el meu patiment al batxillerat desemboquès en el coneixement del grau que curso actualment, ja que em va trencar els esquemes i que m'ha fet crèixer com a persona.
La meva relació amb el món social era innexistent, però actualment sóc voluntària a una empresa d'inserció.
Al meu temps lliure m'agrada llegir, jugar a futbol, escoltar música i sortir de festa. Les meves persones preferides són les meves amigues, la mave pareja, la meva família i jo mateixa.

Benvingudes i benvinguts al ramé que jo considero la meva vida!

Sara: Texto

Coneixements previs

Dimarts 16 de març del 2021

  • Què sabeu sobre la relació entre tecnologies de la informació i la comunicació, i l’educació social?

Les TIC són una eina que podem implementar a l’hora d’intervenir amb les persones, que es pot implementar amb qualsevol col·lectiu i edat i que millora la seva vida, des de connectar-nos amb altres professionals fins a utilitzar la tecnologia per emmagatzemar i recollir la informació de les educandes.

Per mi, les TIC han tingut un procés de progrés en l’àmbit de l’educació social, malgrat que encara falten moltes millores i introduir-les a nivell més general, fins a fer-les arribar a professionals i educandes. No obstant això, no hem de deixar de veure els perills que comporten aquestes, des d’una possible addicció fins a una desalfabetització tecnològica.


  • Quins coneixements/competències digitals teniu?

Coneixements de programes de text i càlcul, com Word, Office i Excel (una mica). Xarxes socials i edició d’imatges mínimament. Youtube, Paint, correu electrònic.

Millors competències amb el mòbil que amb l’ordinador. Cerca a través del buscador d’internet.

Se’m dificulta saber definir quines són les competències i coneixements digitals.


  • Quines experiències digitals teniu?

-Accedir i fer documents a través dels programes especificats per validar a través d’internet (en clau, dnie,...)

-No sé signar documents amb dni electrònic.

-Redactar correus, documents/treballs,..

-Creació xarxes socials, obrir perfils i gestionar-los.

-Saber l’ús i utilitzar aplicacions i programes que m’ajuden a organitzar-me.

​​

  • Quines expectatives teniu sobre l'assignatura? Què espereu aprendre?

Trobar una connexió més profunda i exemplificada de les desigualtats tecnològiques, saber què són i quines les TIC i les possibilitats d’implementació a l’àmbit de l’educació social, tenir una mirada holística, i que en aquest moment desconec, de les TIC al món en general i com repercuteix directament a l’activitat/intervenció de les professionals i entre elles. Així com saber quines capacitats i competències són bàsiques, les quals he buscat avui a causa del desconeixement.

Les meves expectatives respecte a l’assignatura les mantinc en un perfil baix, ja que és una de les intel·ligències que menys domino. Per aquest motiu espero que les meves capacitats i aprenentatges siguin amplis i, per tant, les meves expectatives respecte a mi mateixa són altes.

Sara: Texto

Reptes i presa de decisions

L'assignatura de Projectes Socials i Tecnologies de la Informació i la Comunicació ha sigut un repte per a mi des de l'inici del semestre i, a mesura que han anat passant els mesos, aquesta dificultat s'ha mantingut fins que he pogut exemplificar els continguts, sigui amb el meu projecte com amb el de les companyes i la visita de l'educadora social.

A nivell individual considero que he adquirit una gran quantitat d'aprenentatges tècnics i teòrics, tenint en compte el meu punt de partida i coneixements previs. A més a més, he pogut veure i tractar amb aplicatius TICs que no coneixia i deixar de banda els processadors de text, al qual es reduïa el meu coneixement. A més a més, el meu accés material, en concret la connexió a internet i l'ordinador, han sigut negligents en moltes situacions, com per exemple als grups reduïts o a l'hora d'exposar el treball en parelles i el grupal.

A nivell de parelles m'he trobat amb una companya que ja coneixia i amb la qual havia treballat abans, fet que ha propiciat una organització i facilitació del treball. També m'he trobat amb una de les majors dificultats de l'assignatura per a mi, ja que gestionar un Instagram requereix temps i sabers d'editoria, sigui per la presentació del perfil com de les fotografies publicades. Al final, vàrem veure reflectides aquestes dificultats, donant per equivocat el recurs sociodigital escollit i decidint que havia set una mala decisió. No obstant això, aquesta situació m'ha propiciat a fer aprenentatges majors, ja que ens havíem de buscar la vida per trobar allò necessari per tirar-ho endavant.

Per últim, el treball en grup ha sigut el més dificultós a nivell d'anàlisi i de plasmar els conceptes teòrics apresos, però també el més clarificador. A través d'aquest projecte he observat la realitat i connectat amb els diferents conceptes treballats, sobretot amb l'accés material i físic. 

En relació amb el treball i la coordinació de grup, comentar que la part final del treball, la part pràctica, va ser la més consensuada del grup, ja que en altres decisions hem discrepat.

Sara: Texto

Coneixements adquirits

Per poder explicar tots aquells coneixements adquirits i/o ampliats a través de l'assignatura he decidit utilitzar la xarxa social Tik Tok, malgrat que està publicat a Youtube per tal de poder enllaçar-ho a aquesta web.

A través d'un vídeo creat i editat per mi mateixa exposaré les aplicacions, pàgines web i recursos utilitzats durant l'assignatura.

Sara: Texto
bottom of page