top of page

Lara Correas Renau

Amb ganes de connectar l'educació social i l'activitat física i esportiva

IMG_3920_edited.png
Lara: Equipo

Descripció personal

Em dic la Lara Correas Renau, tinc 27 anys a punt de fer-ne 28. Vaig néixer l’any 1993 a Barcelona, tot i que actualment estic vivint a Vic.


Actualment estic cursant 4t curs del Grau en Educació Social, tot i que estic fent aquesta assignatura de 3r curs, ja que l'any passat vaig marxar a estudiar a Xile durant el segon semestre.


Sóc Integradora Social i mestra d’Educació Primària, especialitzada en Educació Física. També he fet un màster sobre Innovació en l'Educació Física.

Quan vaig acabar la carrera de MEP vaig veure clar que volia complementar els meus estudis amb el grau que estic cursant actualment. A més, em vaig plantejar intentar crear algun projecte social vinculat a l'activitat física i a l'esport. No perdo l'esperança que en algun moment podré dur-lo a terme.

A dia d'avui, estic treballant com a educadora al Servei d'Acolliment i Recuperació per a dones en situació de violència masclista i les seves filles i fills (SAR) al Baix Llobregat i al Vallès Oriental. Fins fa poc, estava exercint de mestra d'educació primària a una escola pública de Vic, el Guillem de Mont-rodon, però ho vaig haver de deixar perquè em coincidia amb les pràctiques i les classes del grau.

M’agrada fer rutes en bicicleta, escalar i fer bloc, anar a la muntanya i nedar a la piscina.

El que més m’apassiona és fer castells, els quals practico des que tinc vuit anys, tot i que en la situació actual l’activitat castellera s’ha aturat. Sóc membre dels Castellers de Barcelona, que és una colla convencional, i dels Emboirats de la UVic, que és la colla de la universitat.

M’agrada tot el que està relacionat amb l’activitat física i l'esport i per això ho vull vincular amb l’àmbit social.  

A continuació, podreu trobar els coneixements previs que tinc en relació amb l'assignatura de Projectes Socials i Tecnologies de la Informació. Tot seguit, exposo els reptes amb els quals m'he trobat durant aquest curs. Finalment, trobareu els aprenentatges adquirits al llarg del curs. 

Lara: Texto

Coneixements previs

Dijous 18 de març de 2021

Què sabeu sobre la relació entre tecnologies de la informació i la comunicació, i l’educació social?

És útil per a l’alfabetització digital de les persones per tal que es puguin adaptar a la societat. Aprofitar les TIC pel desenvolupament personal i millorar la qualitat de vida. No tenir accés a les TIC és un factor d’exclusió social, així com la analfabetització funcional.


Quins coneixements/competències digitals teniu?

Tenint en compte les competències digitals que apareixen al currículum d'educació primària crec que tinc la competència digital instrumental i competència digital metodològica, la qual està dividia en:

- Disseny, planificació i implementació didàctica

- Organització i gestió d’espais i recursos educatius

- Comunicació i col·laboració

- Ètica i civisme digital

- Desenvolupament professional


Quines experiències digitals teniu?

Creació de blogs educatius, domini de les xarxes socials (instagram, twiter i facebook) sent CM de diverses entitats, creació de material didàctic a partir de diferents recursos digitals, domini d’aparells tecnològics i d’aplicacions.


Quines expectatives teniu sobre l'assignatura? Què espereu aprendre?

Com facilitar l’apropament a les TIC a diferents col·lectius, aprendre a utilitzar nous recursos i saber quan són més necessaris o amb qui.

Lara: Texto

Reptes i presa de decisions

Durant el transcurs d’aquesta assignatura he afrontat diversos reptes. El primer amb el qual m’he trobat és fer aquesta assignatura amb un grup amb el qual no hi tinc relació, ja que són de 3r i jo de 4t. Havia coincidit amb alguns d’ells a una assignatura que vam fer fa dos anys i amb altres a algunes optatives que hem fet en aquest últim any.


Un altre repte ha sigut la creació d’una pàgina web, ja que encara que n’havia fet una, va ser quan anava a l’ESO i amb una altra aplicació. Així doncs, des de l’inici va suposar un desafiament. Al principi, em vaig saturar molt amb el Wix, ja que no sabia com funcionava. Vaig crear la pàgina i muntar totes les entrades, però després les companyes no hi podien accedir o no la podíem compartir. Així doncs, una altra companya la va tornar a crear i ens hi vam posar de nou. Vaig estar investigant la pàgina i al final ho vaig aconseguir i no em va resultar tan difícil, així que vaig anar creant les pàgines. Una altra companya va fer uns canvis que van anar també molt bé per a la web. Pel que fa al treball en grup, també va ser un repte, ja que eren persones amb les quals mai havia treballat abans. Crec que va ser una mica caòtic, ja que no hi havia massa comunicació entre nosaltres o discrepàvem en diverses coses, però al final hem fet un bon treball.


Pel que fa al treball en parelles, em vaig sentir molt còmoda amb la meva companya, que tot i que ja ens coneixíem no havíem treballat mai juntes. El repte va ha sigut fer servir el genially, ja que era una eina que desconeixia totalment. En obrir l’aplicació i intentar crear la guia ho vaig veure molt complicat, ja que es podrien fer moltes coses i no sabia com s’utilitzaven. Una vegada analitzada l’eina, vaig veure que no era tan difícil i em va resultar prou fàcil crear la guia interactiva.  

Lara: Texto

Coneixements adquirits

Durant el transcurs de l’assignatura he pogut anar adquirint molts aprenentatges, tant en les sessions grupals, com amb el treball en grup i en parelles, és a dir, la part teòrica i la part pràctica.


Pel que fa als aprenentatges teòrics, el primer que vaig aprendre van ser les quatre dimensions que ens permeten identificar i definir les pràctiques democràtiques en el context educatiu, com ho són la governança, l’habitança, l’alteritat i l’ethos.


Pel que fa a les desigualtats digitals en el context educatiu, he pogut aprendre que es diferencien cinc etapes que ajuden a comprendre el sistema de relacions de la bretxa digital: les desigualtats categòriques, les quals produeixen una distribució desigual dels recursos; aquesta desigual distribució provoca un accés desigual a les tecnologies desigual; en conseqüència, l’accés desigual a les tecnologies digitals també depèn de les característiques d’aquestes; l'accés desigual a les tecnologies digitals provoca una participació desigual en la societat; i per últim, la participació desigual en la societat reforça les desigualtats categòriques i les distribucions desiguals de recursos. Així doncs, es necessari saber apreciar les desigualtats existents i intentar combatre-les, per tal que puguin disminuir.


Per altra banda, amb les eines digitals, puc dir que he pogut aprendre a utilitzar nous recursos i fins i tot m’he sentit còmoda i m’ha agradat utilitzar-los. Per exemple, a partir del descobriment del genially he descobert que puc crear jocs, taulells i recursos interactius per utilitzar amb els meus infants de l’escola o amb les educandes amb qui treballi. Així doncs, l’ús d’aquesta eina crec que ha sigut un gran aprenentatge per a mi, el qual penso utilitzar durant el curs que ve a l’escola. Pel que fa a la web, he après a crear-la des de zero, a amagar pàgines, etc. tot i que penso que encara em falta molt per aprendre dins d’aquestes dues eines.


Per últim, a les sessions grupals que hem dut a terme dins l’assignatura, hem utilitzat eines digitals que desconeixia, com per exemple la web que ha creat la professora on s’han enllaçat les nostres pàgines web, la whiteboard, que hem fet servir per treballar en grup, entre d’altres.

Lara: Texto
bottom of page