top of page
download.png

Conclusions

El col·lectiu de persones amb diversitat funcional és un àmbit d’actuació relativament conegut i on s’implementen diversos projectes dins dels grups que es troben en risc d’exclusió social. Malgrat això, la societat continua reflectint, propagant i contribuint als estereotips i prejudicis que acompanyes a aquestes persones diàriament. En el nostre cas, com s’ha esmentat per avançat, la tria d’aquest grup és a causa de l'interès, relació i estudis previs d’aquest àmbit, però des d’un enfocament totalment diferent: les tecnologies de la informació i la comunicació. A cap dels treballs realitzats anteriorment es va valorar l’impacte a la vida de les persones amb diversitat de les TIC. 

Així doncs, a través de les notícies escollides hem pogut observar com les TIC tenen poca presència a la vida de les persones, però que ha augmentat durant el període de confinament i d’estat d’alarma. S’han creat nous projectes i s’ha ampliat el nombre de recursos per aconseguir que les persones amb diversitat funcional s’insereixin i participin en les xarxes socials, per exemple.

A més a més, les estructures i l’imaginari social també estan arrelats a les institucions de governança que s’encarreguen de derivar els recursos corresponents a projectes d’intervenció en l’àmbit social, així com és el cas de les places públiques de llits a fundacions. La notícia és el resum de què, segons el tipus de govern, ideologia i tipus d’actuació la bretxa social i la vulnerabilitat del col·lectiu pot augmentar o reduir-se.



Durant el curt temps que està en funcionament el perfil d’Instagram és difícil poder veure els resultats dels objectius plantejats a l’inici, sobretot de l’impacte del perfil a la societat. No obstant això, l’impacte obtingut del recurs es podrà valorar a través dels seguidors del perfil, principalment, però també amb la xarxa d’altres recursos i entitats amb Dona visió. La possibilitat de realitzar activitats i projectes comuns sí que poden reflectir l'impacte del projecte.  


Així doncs, ens hem adonat que aquesta possibilitat és molt viable, ja que hi ha una relació indirecta de diverses entitats i perfils que també parlen del col·lectiu de diversitat funcional, del tipus que sigui, donant-se suport amb el nombre de seguidors i contingut. Per tant, es crea una xarxa d’entitats i persones que treballen per un objectiu comú, amb la possibilitat d’ampliar les relacions personals i arribar a un grup d’acció més ampli. De manera que la intervenció de la professional no és només amb la persona, sinó també amb la comunitat.

S’han assolit els objectius proposats del recurs sociodigital? 


Després de valorar els objectius plantejats a l’inici de la creació del recurs sociodigital s’ha decidit que no és el més adient per poder assolir-los, ja que el temps necessari per poder veure els resultats és a mig i llarg termini i no és compatible, tant amb l’objectiu de donar visibilitat com el plantejat a dins de l’assignatura, perquè no es poden observar els resultats.

Analitzant els efectes s’ha plantejat l’opció de treballar altres recursos sociodigitals més efectius a curt termini per acomplir la finalitat del projecte. La proposta seria dinàmica i d’impacte directe amb el territori i la comunitat, tot i que l’Instagram creat complementaria el recurs principal. 

Conclusions: Inventario
bottom of page